Psy do adopcji

BARY

BARY trafił do Fundacji wiosną, w czasie kiedy kleszcze ruszają na żer. Został wyrzucony z samochodu na jednym z Sochaczewskich osiedli domów jednorodzinnych. Niestety nikt nim nie chciał się zająć. Kiedy go zabierałyśmy był oblepiony kleszczami. Oczywiście wynikiem tego była babeszjoza. Mimo, że ciężko chorował, udało się go uratować. Dziś jest pięknym dużym, mądrym psem. Bary doskonale przyswaja sobie wszystko czego chce się go nauczyć. Uczy się chętnie i jest bardzo dumny gdy się go chwali. To wspaniały pies.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BAST

Bast przyszedł na osiedla. Leżał drżąc na trawie, nie miał siły wstać. Najgorzej wyglądało podbrzusze. Po oględzinach przez weta zapadła decyzja, że pies musi przejść operacją usunięcia członka. Pies pomału dochodzi do siebie. Nie jest młodym psem, ale jeszcze może być pociechą dla swojego człowieka. Spokojny, zrównoważony, bardzo grzeczny - super pies.

BRUTUS

BRUTUS to kolejny pies zabrany z drogi.Przywlókł się do drogi i dalej nie miał siły iść. Leżał na poboczu i czekał. Na co? Może na samochód dobrej duszy? Może sam już nie wiedział na co? Przejeżdżająca wolontariuszka zatrzymała się i obejrzała psa. Kości na wierzchu, zmierzwiona sierść, kolonia kleszczy napasionych do granic ich wytrzymałości. Pies nie miał siły wstać. Jedzenie wchłonął jednych kłapnięciem, a potem opadł na piach i zasnął. Dziewczyna nie mogła zabrać psa - nie teraz, musiała jechać do pracy. Przeciągnęła zmęczone kości psa dalej od szosy i poszła do pobliskiego domu, prosić o pomoc dla psa. Obiecali pomóc. Dziś ktoś z pobliskiego domu poszczuł psa swoim wilczurem, Pies zdołał uciec, ale długo odpoczywał w pobliskim lesie. Nie wyszedł na wołanie wolontariuszki. Musiała sama go odszukać i przytaszczyć do auta. Pies jest w domu tymczasowym. Jest bezpieczny i najedzony - szukamy dla niego domu. .
Pies jest bardzo młody, ufny i na pewno będzie doskonałym członkiem rodziny. Na razie przebywa w domu tymczasowym, ale jest już zaszczepiony, odrobaczony i gotowy do adopcji.

BURY

Pies z interwencji, uwiązany do łańcucha, zagłodzony do granic. Pies Praktyczne rzucał się na jedzenie.
teraz radosny uśmiechnięty, pomimo swojego starczego wieku cieszy się życiem, biega nawet czasami skacze:) Domaga się głaskania i pieszczot od człowieka.